HIGH Full Body

Wat is HIGH Full Body ?

Een les waarin de intensiteit van de training centraal staat, de tijdsduur is niet van belang. De tijdsduur van de les kan dan ook per week verschillen, maar meestal ligt deze rond de 30-minuten. De ene week ligt de nadruk op kracht, de andere week op uithoudingsvermogen. Wekelijks wisselen kracht, uithoudingsvermogen & functioneel (ADL) trainen zich af. De oefeningen zijn functioneel, d.w.z. dat het lichaam getraind wordt om activiteiten uit het dagelijks leven met gemak uit te kunnen voeren. Bij veel oefeningen wordt er dan ook gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht óf materiaal dat het HELE lichaam uitdaagt om mee te werken bij de uitvoering van de oefening. Hierbij kun je denken aan kettlebels, sandbags, speedladders, etc.

Het verschil tussen HIGH Full Body en reguliere fitnesstraining is dat er bij HIGH Full Body géén gebruik wordt gemaakt van fitnessapparatuur waarbij er slechts één spiergroep tegelijk wordt getraind. Bij de meeste oefeningen wordt het hele lichaam getraind waardoor de intensiteit zeer hoog ligt. Om deze redenen zijn de trainingen ook korter qua tijdsduur. Omdat het hele lichaam in één keer wordt getraind, is het effect van HIGH Full Body t.o.v. reguliere fitnesstraining echter (minstens) net zo groot, Je kracht en conditie gaan razendsnel vooruit en daarnaast ligt de vetverbranding hoog. Door de hoge intensiteit van HIGH Full Body blijft deze vetverbranding zelfs lange tijd na de training verhoogd.

 

Voor wie?

HIGH Full Body is voor IEDEREEN en dus heel toegankelijk. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen, hiervoor hoef je geen ervaren sporter te zijn. Alle oefeningen kunnen zo worden aangepast dat deze voor iedereen uitvoerbaar zijn. Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging en graag effectief en efficiënt wil trainen, dan is dit JOUW les.

 

Hoe vaak?

Al met één les per week ben je bezig met je gezondheid. Vanzelfsprekend levert het volgen van meerdere lessen per week meer resultaat op.

 

Kom een keer langs voor een gratis proefles!

Fitworld @Facebook